Vrati se
Large 9a4e1dc4 70bb 4a35 b630 134fd76084bb

Nastavljaju se nemilosrdni napadi nad Palestincima

Izraelski zračni napad koji je ove nedjelje donio još pogibelji u Gazu, ovoga puta u šatorski kamp za civile u Rafahu, izraelski premijer Netanyahu proglasio je „tragičnom pogreškom“. Najmanje 45 djece, žena i starijih osoba spaljeno je živo u ovom noćnom napadu na Gazu. Izraelske obrambene snage odgovorile su kako je napad bio usmjeren na "legitimne ciljeve" s "preciznim streljivom" i na temelju "preciznih obavještajnih podataka". Ova vojna operacija dogodila se svega nekoliko dana nakon što je Međunarodni sud pravde naredio Izraelu da zaustavi svoju operaciju u Rafahu.

Trenutne brojke ubijenih u Palestini iznose 36 050, no taj podatak nije potvrđen obzirom na to da su institucije koje popisuju broj mrtvih bombardirane i uništene. Unatoč podatcima UN-a kako u Gazu svakodnevno ulazi 500 do 600 kamiona s humanitarnom pomoći Palestincima u potrebi, danas je po prvi put nakon više tjedana pripremljeno 200 kamiona pomoći za ulazak u Gazu. Što se tiče odgovora europskih država, Španjolska, Irska i Norveška sutra će priznati palestinsku državu.

Kao mirotvorna organizacija osuđujemo ovakve neljudske napade na nevine civile i djecu te pozivamo na trenutačni prekid vatre. Suosjećamo s obitelji žrtava i njihovom patnjom.