Žuti okvir, 2021.

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek dobitnik je prestižne nagrade Žuti okvir 2021. koju dodjeljuje National Geographic Hrvatska.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima, timovima, tvrtkama i institucijama koji najviše pridonose održivosti u Hrvatskoj i koji su značajno pridonijeli jednom od 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda, bez kojih nema budućnosti za planet i budućnost generacije. Nagradu smo dobili za doprinos cilju 16 Mir i pravda/snažne institucije.

 

Križ od čavala, 2000.

Od Zajednice za pomirenje, UK.

 

Pečat Grada Osijeka, 1999.

Gradsko vijeće Grada Osijeka dodijelilo je 2. prosinca 1999. “Pečat Grada Osijeka” dr. Katarini Kruhonja “za značajan doprinos u promicanju mira, demokracije i građanskih prava”.

 

Right Livelihood Award, 1998.

“Alternativnu Nobelovu nagradu za mir” dijelila je Katarina Kruhonja i Centar za mir s Vesnom Teršelič i Antiratnom kampanjom Hrvatske.

 

Europski krug, 1997.

Europski pokret Hrvatska dodijelio je 1997. nagradu “Europski krug” dr. Katarini Kruhonja “za izvanredne zasluge na afirmaciji europskih vrijednosti u Hrvatskoj i domovine u svijetu na području afirmacije ljudskih prava”.

 

Nagrada za nenasilje, 1995.

Od švedskog ogranka International Fellowship of Reconciliation

 

Charta Rabuziana, 1993.

Od Društva za unapređenje života, Zagreb