Vrati se
Large fa6b2c26 2002 4bad 8239 082df3c00340

U sklopu Meฤ‘unarodnog dana izbjeglica, 28. lipnja 2024., na poziv udruge SVOJA zajedno s Ukrajinskim domom, pravna savjetnica โ€“ Maryna Utesheva sudjelovala je na konferenciji โ€ž๐‘๐š๐ ๐ฎ ๐ฌ๐ญ๐ซ๐ฎ๐œ๐ข: ๐ค๐š๐ค๐จ ๐ฉ๐จ๐ญ๐ฏ๐ซ๐๐ข๐ญ๐ข ๐๐ข๐ฉ๐ฅ๐จ๐ฆ๐ฎ ๐ข ๐ณ๐š๐ฉ๐จ๐ฌ๐ฅ๐ข๐ญ๐ข ๐ฌ๐ž ๐ข๐ฅ๐ข ๐จ๐ญ๐ฏ๐จ๐ซ๐ข๐ญ๐ข ๐ฏ๐ฅ๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐ญ๐ข ๐ฉ๐จ๐ฌ๐š๐จ ๐ฎ ๐‡๐ซ๐ฏ๐š๐ญ๐ฌ๐ค๐จ๐ฃโ€œ u Zagrebu.

U sklopu konferencije odrลพala je predavanje „Postupak priznavanja inozemnih obrazovnih kvalifikacija u svrhu pristupa hrvatskom trลพištu rada“ i „Osobitosti radnih odnosa u Hrvatskoj“. Predavanje je odrลพano na ukrajinskom jeziku, a prisustvovalo je 26 sudionika i više od 100 sudionika online.

Razgovaralo se o priznavanju obrazovanja i radniฤkom pravu te o vaลพnosti nostrifikacije diploma. Ova je tema izazvala ลพivu raspravu i mnoga pitanja. Kroz struฤne diskusije s pravnom savjetnicom i izbjeglicama iz Ukrajine, koje su prošle proces priznavanja diploma, razmijenjena su vrijedna znanja i iskustva. Vjerujemo kako sustavnim informiranjem pomaลพemo drลพavljanima Ukrajine da se lakše integriraju u hrvatsko društvo.