Vrati se
Large 9dabe1a9 a4df 442e 88f7 249fb1e2a599

Pozivamo suce, odvjetnike, državne odvjetnike i pravne stručnjake da se prijave za sudjelovanje na Internacionalnom seminaru koji će se održati u Bratislavi 25. travnja 2024. godine.

Od 1. listopada 2022. godine, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, u suradnji s Law and Internet Foundation (Sofija, Bugarska), Adam Mickiewicz University (Poznan, Poljska), Centrom za sigurnosne studije KEMEA (Atena, Grčka), Slovačkim nacionalnim centrom za ljudska prava (Slovačka) te Ministarstvom pravosuđa, transparentnosti i ljudskih prava (Atena, Grčka), provodi dvogodišnji projekt "RELEASE", koji se financira putem sredstava Europske unije (Justice Programme JUST).

Projekt RELEASE usmjeren je na pružanje potpore pravosuđu (uključujući suce, istražne suce, državne odvjetnike, odvjetnike i druge pravne stručnjake) u provedbi mjere istražnog zatvora u državama članicama EU-a, posebice u istočnoj Europi, kako bi se uspostavio zajednički pristup i suradnja između nadležnih tijela u tom području. Stoga, naglašavajući specifične i relevantne instrumente EU-a i pokazujući njihove praktične koristi, projekt ima za cilj osnažiti i informirati sudionike iz ciljnih skupina, radi dosljednije i učinkovitije provedbe tih pravnih instrumenata barem u partnerskim zemljama.

Tijekom Internacionalnog seminara u Bratislavi, sudionici će imati priliku nastaviti debatu i rasprave s nacionalnih radionica, te razmijeniti iskustva s stručnjacima iz drugih država članica, proširiti mreže s nacionalne na međunarodnu razinu i međusobno razmijeniti dobre prakse kako bi se poboljšao cjelokupni proces donošenja odluka.

Prijaviti se možete putem sljedeće poveznice: https://www.survio.com/survey/d/M9H2Q8Q9H9X3Z6G2A

Rok za prijavu je 07. travnja 2024. godine.

Dodatne informacije o smještaju i pokrivanju putnih troškova bit će dostupne sudionicima nakon potvrde prijave na seminar.