Vrati se
Large 46b9702b ce2a 4529 ba9f 36b6fdaf87ad

Lokalni trening za trenere u sklopu provedbe projekta LEAD-Online!

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek poziva Vas na sudjelovanje u LEAD Online lokalnom treningu za trenere koji se organizira u sklopu provedbe projekta Learn, Engage, Act: Digital Tools to Prevent and Counter Hate Speech Online.

Projekt LEAD-Online bavi se potrebom za jačanjem kritičkog mišljenja te  razvijanjem vještina digitalne i medijske pismenosti kod mladih ljudi, što je uzročno povezano s niskim razinama prijavljivanja i “normalizacije” online govora mržnje. Fokusira se na prevenciju, edukaciju i podizanje svijesti o toleranciji protiv govora mržnje na internetu te za cilj ima povećati svijest javnosti o govoru mržnje i online govoru mržnje, uključujući promicanje pozitivnih narativa.

Projekt provodi konzorcij od 7 partnerskih zemalja (Austrija, Bugarska, Cipar, Hrvatska, Italija, Grčka, Rumunjska), a  trening je namijenjen učiteljima, nastavnicima, profesorima, novinarima, aktivistima, b/vlogerima i djelatnicima organizacija civilnog društva.

Trening će se održati 12.04.2023. (srijeda) u prostorima Društvenog ateljea (Županijska 11, 31000 Osijek) od 15:30 – 19:30. Za sudjelovanje na treningu sudionicima će biti dodijeljene potvrde.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem sljedećeg obrasca, a broj mjesta je ograničen:

https://forms.gle/JQJXvsZUrKKrCMLD9

Sudionici koji su primljeni dobit će obavijest putem e-maila kojim su se prijavili.