Vrati se
Large 9afd4fae ce96 4795 b32d 5cefb5f174b3

Nastavljamo dalje s analizom političkih programa naših aktualnih političkih stranaka, a na redu je Možemo!

Okosnica programa Možemo temelji se na 4 ključne kategorije, od kojih su žene (in)direktno vezane za njih 3.
Unutar kategorije “Zelena i otporna ekonomija” istaknuta je tema rada i sindikalnog organiziranja, odnosno rasterećivanje rada, povećanje naknade za roditeljski dopust kao i povećanje trajanja očinskog dopusta.
U kategoriji “Pravedna i jednaka država i društvo” spominje se osiguravanje vrtića za svu djecu širom RH čime bi se rasteretili roditelji, poglavito žene. S druge strane, u ovoj kategoriji se poseban naglasak stavlja i na uključivanje žena u sport, kao i vodeće pozicije u sportu.
U kategoriji “Sigurne i solidarne”, ciljevi se baziraju na rodnoj ravnopravnosti. Jedna od glavnih stavki programa i kategorije je osiguravanje besplatnog i sigurnog pobačaja, a navode i potpunu primjenu Istanbulske konvencije te ponavljaju mjere iz prethodnih kategorija poput dostupnosti vrtića i rasterećenja žena za vrijeme i nakon trudnoće.
 
 
 
Projekt „Žena s glasom“ financiran je sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njega.
Projekt udruge Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek "Žena s glasom" financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.