Vrati se
Large 9180430a de4a 482e ba58 0172b0522272

Nastavljamo dalje s analizom političkih programa naših aktualnih političkih stranaka, a na redu je Most.

Politički program Mosta vrlo je opširan i mogu se detaljno iščitavati mjere koje žele provoditi, s indikatorima i skupinama na koje bi te mjere utjecale. Minus ovog političkog programa je loša preglednost.
Jedina kategorija gdje se spominju žene jest “Demografija” i to samo u ulozi roditelja, odnosno majke. Mjere u ovoj kategoriji odnose na određene izmjene zakona koje bi se odnosile na podizanja minimalne naknade, roditeljskog dopusta za bake i djedove, a velik naglasak stavljaju i na predškolsku skrb. Također, jednom od mjera ističu da se majčinstvom umanjuje starosna dob za odlazak u mirovinu po 3 mjeseca za svako dijete.
Globalno, žene prema ovom programu najveći doprinos društvu daju upravo majčinstvom.
Pratite nas i dalje kako biste saznali što ostale aktualne političke stranke nude po pitanju poboljšanja položaja žena u društvu kako biste 17.04. donijeli informiranu odluku.
Pred same izbore donosimo vam i komparativnu analizu 8 političkih programa.
 
                                          
                                          
                                          
                                          
                                          
                                          
Projekt „Žena s glasom“ financiran je sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njega.
Projekt udruge Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek "Žena s glasom" financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values.
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.