Vrati se
Large 8c38b020 750a 4089 8e45 2d792692abd2

Projekt 𝑹𝒆𝒅𝒖𝒄𝒊𝒏𝒈 𝒕𝒉𝒆 𝑬𝒙𝒄𝒆𝒔𝒔𝒊𝒗𝒆 𝒖𝒔𝒂𝒈𝒆 𝒐𝒇 𝒑𝒓𝒆-𝒕𝒓𝒊𝒂𝑳𝒅𝑬𝒕𝒆𝒏𝒕𝒊𝒐𝒏 𝒗𝒊𝒂 𝒉𝑨𝒓𝒎𝒐𝒏𝒊𝒔𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 & 𝑺𝒖𝒑𝒑𝒐𝒓𝒕 𝒕𝒐 𝒂𝒍𝒕𝑬𝒓𝒏𝒂𝒕𝒊𝒗𝒆𝒔 (Release Project EU) traje od 01.10.2022. do 30.09.2024., fokusirajući se na ljudska prava i pravosuđe.

Razgovarali smo o implementaciji europske supervizijske naredbe, a interaktivna radionica okupila je predstavnike država partnera, tužitelje, suce, odvjetnike i pravnike koji su raspravljali o pravnim okvirima i alternativnim mjerama istražnog zatvora.
 
S obzirom na to da se bliži završetak projekta, završavamo i projektne rezultate - politički sažetak i priručnik s preporukama i dobrim praksama za donositelje odluka koji će biti korisni za daljnje edukacije pravnih stručnjaka.
𝐑𝐄𝐋𝐄𝐀𝐒𝐄 za cilj ima podržati sudstvo u državama članicama EU, posebno u istočnoj Europi, radi poboljšanja suradnje između nadležnih tijela u vezi s primjenom alternativnih metoda umjesto istražnog zatvora. Naši napori usmjereni su na identificiranje najboljih praksi i radnih metoda te olakšavanje uspostavljanja međusobnog povjerenja među partnerima.
 
Partneri:
🔹 𝐋𝐚𝐰 𝐚𝐧𝐝 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐞𝐭 𝐅𝐨𝐮𝐧𝐝𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 (𝐋𝐈𝐅)
🔹 𝐀𝐝𝐚𝐦 𝐌𝐢𝐜𝐤𝐢𝐞𝐰𝐢𝐜𝐳 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐲 (𝐀𝐌𝐔)
🔹 𝐓𝐡𝐞 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫 𝐟𝐨𝐫 𝐒𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐲 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐢𝐞𝐬 (𝐊𝐄𝐌𝐄𝐀)
🔹 𝐇𝐞𝐥𝐥𝐞𝐧𝐢𝐜 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐲 𝐨𝐟 𝐉𝐮𝐬𝐭𝐢𝐜𝐞 (𝐆𝐌𝐉)
🔹 𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐚𝐤 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐟𝐨𝐫 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧 𝐑𝐢𝐠𝐡𝐭𝐬 (𝐒𝐍𝐂𝐇𝐑)
🌍🇪🇺 Projekt financira Europska unija kroz Justice Programme (JUST).