Be well and green when digital - BeWEEN

Trajanje
01.11.2021. - 01.11.2023.

Opis projekta

Mrežna stranica projekta: https://beween.eu/ 


Naziv projekta Be well and green when digital, iz programa ERASMUS +, krije se u skraćenici BeWEEN, što u prijevodu znači “Budi zdrav i zelen kada si digitalan”. 

Prioriteti projekta su digitalna transformacija kroz razvoj digitalne spremnosti, otpornosti i kapaciteta i okoliša te borba protiv klimatskih promjena.
Ciljevi projekta su izgradnja kapaciteta u zdravijem i odgovornijem korištenju digitalne tehnologije te razvijanje kompetencija razine znanja do 7 i promicanje „pametnih navika“ za tech – smart srednjoškolske profesore i učenike kao izgradnja svijesti u srednjim školama omogućavajući nastavnicima i učenicima da zaštite sebe i okoliš od niza rizika pri korištenju online alata i tehnoloških uređaja.

BeWEEN će isporučiti inovativne prakse i rezultate vezane uz sigurno i odgovorno korištenje digitalne tehnologije u digitalnoj eri, posebno u prijelazu na digitalnu učionicu tijekom razdoblja COVID-19 i nakon njega.
Što se tiče ishoda, naš će projekt razviti i testirati alate za učenje koji će osnažiti srednjoškolske nastavnike i učenike protiv zdravstvenih i ekoloških rizika i prijetnji kroz smisleno i sveobuhvatno formalno i neformalno obrazovanje.
Očekivani rezultati su i opipljivi alati koji se mogu ponovno koristiti za srednjoškolske profesore i studente, kao i povećana kompetencija i vještine nastavnika potrebne za nastavu na daljinu.
Imamo dva očekivana rezultata projekta:
Rezultat projekta 2 usredotočit će se na dizajniranje i razvoj kurikuluma i sadržaja BeWEEN Traininga.
BeWEEN program obuke uključivat će 2 modula: 1. Zaštita zdravlja i dobrobiti i 2. Zaštita okoliša.
Nakon što se razvija program obuke i uspostavi mrežna stranica i platforma za e- učenje uključit ćemo učitelje iz svih partnerskih zemalja koji će proći program obuke te sudjelovati u zajedničkom stvaranju nastavnih resursa.
Druga godina provedbe projekta bit će usredotočena na razvoj obrazovne mobilne igre i uključivat će dva glavna dijela: 1. Tehnički razvoj i 2. Razvoj sadržaja.

BeWEEN će doprinijeti:

1. Poboljšanju razine ključnih digitalnih kompetencija i vještina srednjoškolskih nastavnika, koji imaju za cilj prenijeti znanje učenicima.
2. Promicanje i jačanje europskog prostora cjeloživotnog učenja, dodoprinos širenju,

Partneri:

 Universitat Wien (Austrija)

Future Needs Management Consulting Ltd. (Cipar)

National Technical University of Athens (Grčka)

Centar tehničke kulture – Rijeka.