Vrati se
Large aa214515 4e7c 499d a2d3 a99656fc42f7

U utorak, 19.12., održana je konferencija za medije u organizaciji Inicijative za slobodnu Palestinu, uz podršku Centra za mir, nenasilje i ljudska prava - Osijek. Razgovarali smo o teškoj situaciji 23 hrvatskih državljana evakuiranih iz Gaze te uputili zahtjeve prema Vladi RH.

Kako doznajemo, Ministarstvo vanjskih poslova obećalo je oprost duga hrvatskim državljanima i članovima njihovih obitelji koji su početkom studenoga evakuirani iz Gaze!

Vjerujemo da je ova odluka Ministarstva posljedica pritiska medija i aktivnosti Inicijative Free Palestine. Solidarity from Croatia, koja je još 14. studenog uputila Otvoreno pismo Vladi RH, tražeći otpis troškova evakuacije. Službeni je zahtjev za otpis ovih troškova prema Ministarstvu uputio i Centar za mir te očekujemo da uputi službeni odgovor o odluci o oprostu i Centru i Inicijativi Free Palestine. Solidarity from Croatia.

Odluka o oprostu duga donijela je veliko olakšanje izbjeglicama, no naglašavamo da država nikada nije smjela izložiti visoko traumatizirane i potpuno materijalno deprivirane ljude ovakvom stresu i dehumanizaciji ❗

📰 Detalje o odluci možete pročitati u izvještaju novinarke Al Jazeera Balkans, Marine Barukčić: http://tinyurl.com/h8exywur

Hvala svima na podršci i solidarnosti u borbi za ljudska prava! 🌍 💙#besplatnapravnapomoć #ministarstvopravosuđaiuprave